Homey Kortrijk

Homey, verblijf en kom bijeen in een authentiek herenhuis in hartje Kortrijk.


Ruime gastenstudio's met het comfort en de privacy van een vakantiewoning, de services van een hotel en de gezelligheid & huiselijkheid van een authentieke B&B.

Homey Kortrijk bevindt zich in een authentiek herenhuis (daterend van voor 1850) in het hartje van de centrumstad Kortrijk, West-Vlaanderen. Pal naast de vernieuwde en verlaagde Leieboorden, de Broeltorens en het historische centrum, het treinstation, het winkelwandelgebied, het toekomstige nieuwe subtropische zwemparadijs en de Grote Markt, telkens op nog geen 5 minuten wandelen. (Openbaar) parkeren kan goedkoop en dichtbij op enkele minuten wandelen.

3 Gastenstudio's

Op het dak (verdieping 2) werden 3 gastenstudio's (met keuken) gebouwd. 1 studio kan uitgebreid worden met een extra afzonderlijke slaapkamer én badkamer. Als koppel op citytrip, bezoeker van één van de vele beurzen in KortrijkXpo of als zakenman/-vrouw die enkele dagen voor business in de stad is ... je voelt je als thuis in de studio's die elk afgewerkt werden in hoge kwaliteit en ingericht met een groot gevoel voor interieur en esthetiek. Je vindt er de privacy en het comfort van een vakantiewoning, de services van een hotel en de gezelligheid en huiselijkheid van een authentieke B&B.

De studio's beschikken over een eigen keuken. Slapen doe je hemels op een matras van lokale slaappartner www.Ergodôme.be, hand gemaakt uit natuurlijke materialen in hun ateliers in Kortrijk. Elk heeft een eigen badkamer, waarvan de studio onder de nok met ligbad. Elke accomodatie heeft een fantastisch uitzicht boven de daken van Kortrijk met zicht op de oudste hoogbouw van de stad, de White Residence, de Sint-Michielskerk aan de achterzijde, de Sint-Maartenskerk ietwat in de verte en de nieuwe uiterst moderne K-Tower aan Buda-Beach.

Duurzaam en spaarzaam omgaan met energie stond centraal. Een dak vol zonnepanelen, een zonneboiler voor warm water en warmtepompen waarmee de studio's verwarmd worden in de winter of gekoeld in de zomer.

Toegang krijg je door middel van een codesysteem. Zo hoef je niet af te spreken met ons als gastheer of - vrouw. Geen druk, geen haast ... doe maar alsof je thuis bent. Onze tips en adviezen over leuke hotspots en must-do's in Kortrijk? We delen ze graag met je.

Livingruimte voor bijeenkomsten, brainstorms, board meetings, ...

In de authentieke living, onder het plafondschilderij, kunnen tot 14 mensen (in rondetafel setting) of tot 20 (in theater setting) bijeen komen. Efficiënt vergaderen ondersteund door een HD monitor of flipchart. Een brainstorm of workshop organiseren. You name it. Het is overigens ook hier dat de gasten van Homey kunnen ontbijten indien gewenst.

Homey heeft nog diverse verborgen mogelijkheden. Breakout sessions op diverse locaties in het huis, een broodjeslunch of een aperitief ... we kijken graag samen met jou om je wensen en noden in te vullen.

Welkom. Homey kijkt ernaar uit je te mogen ontvangen.

Stay@homey

Gather@Homey

Kom bijeen in een unieke en authentieke omgeving

De authentieke livings van dit statische herenhuis lenen zich uitermate om in een klassevolle en toch cosy sfeer bijeen te komen. In besloten omgeving en met grote privacy. Een raad van bestuur, een brainstorm, een meeting met klanten of partners of een workshop? Veel is mogelijk.
Afzonderlijk te huren. Men hoeft niet als gast te verblijven in Homey.

Capaciteit: tot 14 personen in rondetafel setting en tot 20 personen in theaterstijl.
Prijs: EUR 95 / dagdeel + EUR 5 / persoon (incl. koffie/water/thee en zoetje/zoutje) (excl. btw)
Extra: Ontbijt, (broodjes)lunch, dinner, apero mogelijk op aanvraag

Info en reservatie: mailen naar hello@homey-kortrijk.be

De locatie

Authentiek herenhuis in hartje Kortrijk

De Homey gastenstudio's werden gebouwd op de dakverdieping van een authentiek herenhuis, daterend van voor 1850. Het huis heeft een rijke geschiedenis en had enkele publieke functies. Meest gekend is het restaurant Tartuffe dat vele Kortrijkzanen culinair heeft verwend. Maar ook The Relation, een nachtclub waar men terecht kon na de typische T-Dansant indertijd, herinneren velen zich nog.

Wie verhalen of informatie (of misschien zelfs fotomateriaal) heeft over de Kasteelstraat 6, stuurt deze graag naar hello@homey-kortrijk.be. Wij gaan er straks graag mee aan de slag.

Het huis heeft bovendien dienst gedaan als kantoren tijdens onze eerste stappen als ondernemers. Wij stripten het eerst volledig en renoveerden het met respect voor wat authentiek was maar voegden er een moderne touch aan toe. Foto's van toen en nu vindt men op Facebook en Instagram. Van 2009 tot midden 2016 was ons eerste bedrijf Het Opzet gevestigd in onze huidige slaapkamer. Tot het moment dat de impact van onze 5 collega's op ons gezinsleven te groot werd ;-)

We hebben er altijd van gedroomd anderen te laten meegenieten van de authenticiteit en uniciteit van het huis. Met Homey verwezenlijken we dit deels. En wie weet wat nog volgt ...

Homey ligt op korte wandelafstand van het station met vele verbindingen richting Gent, Rijsel of Brugge. De straat eindigt beneden aan de Leie die Kortrijk doorkruist. Wat verder kom je de Broeltorens tegen en kan je er genieten van de recent verlaagde Leieboorden, aka de Kortrijkse Graslei. Na 2 minuten wandelen bevind je je midden de Grote Markt die grenst aan het winkelwandelgebied met de vele lokale hero's-handelaars en het 30.000 m² shoppingcenter K in Kortrijk. Ook het historisch centrum met begijnhof zal je weten te bekoren.

ZIEN EN DOEN: Check the must-sees en must-dos via deze link

GENIETEN, ETEN EN DRINKEN: Surf door de lijst van hotspots via deze link

FACILITEITEN & SERVICES

 • Voor slaap- en badkamer: bedlinnen, badlinnen, haardroger, shampoo en douchegel, toiletpapier
 • Voor keuken: vaat- en theedoek, spons, afwasmiddel, handstofzuiger, vaatwastabletten, zout/peper/bakolie
 • Koffie en thee in de gastenstudio
 • Mini-bar
 • Regelmatige hotelservice met kleine schoonmaak, opmaken van bed, mogelijke vernieuwing badlinnen, aanvullen koffie/thee, ontbijt, ...
 • 24/7 toegang via codesysteem
 • Vergader- en bijeenkomstfaciliteiten tot 14 à 20 personen
 • Homey-water, zacht, zuiver en lekker drinkwater uit de kraan via het Watergenius systeem.

VIRTUELE ASSISTENTIE

 • Info in functie van aankomst (Klik op de taalversie om te downloaden: NL - FR - ENG)
 • Info in het algemeen over de studio en werking van Homey (Klik op de taalversie om te downloaden: NL - FR - ENG).

  Over 'wij'

  Julie & Maarten. Een team dat dromen realiseert.

  Hallo, wij zijn Julie en Maarten. Geboren in 1980. Een dreamteam. Maar vooral een team dat droomt en dromen realiseert.
  We leerden elkaar kennen tijdens onze rechtenstudies in Kortrijk. En realiseren sindsdien stilletjesaan elk project waarvan we ooit gedroomd hebben. Helaas hebben we er wel een paar ;-) ... Onze gezamenlijke passie voor authentieke panden bracht ons bij de aankoop en renovatie van het herenhuis waar nu Homey ook gevestigd is. Vele weekends en avonden eigenhandig verbouwen en afwerken. Ongeveer 10 jaar. En intussen 'realiseerden' we ook 3 kids ;-) ... Annabel, Josefien en Xander.

  Beiden hebben we het gevoel reeds een rijk gevulde carrière achter de kiezen te hebben. Maarten als manager bij logistiek bedrijf Katoen Natie en een full-service evenementenkantoor. En daarna als centrummanager van Kortrijk en founder/zaakvoerder van ons eigen bedrijf Het Opzet dat in 2016 in fusie ging met Joyn. Julie als juriste en staflid bij de Vlaamse Overheid. Liefde voor creatie, lekkernijen bakken, mensen ontvangen en culinair verwennen dreef haar richting een diploma als bakker maar ook als kok bij Spermalie. En sinds begin 2018 bouwen we opnieuw samen aan ons tweede bedrijf www.wearewisely.com, actief in destination marketing en smart city.

  En nu ook Homey.
  Met grote dank bovendien aan enkele toppartners en leveranciers: hemelse matrassen en bedden van Ergodome.be, prachtige interieuritems en meubels van de designers van Made.com en Ambertree.be, ontbijt- en vergadertafels op maat van Leveninstijl.nl, artwork & illustratie logo door Lobke van Redlobster.be, ...

  Digitaal linken via Linkedin?

  Reserveringsvoorwaarden

  Reservatie- en annulatievoorwaarden

  Bij reservatie kan steeds 100% van het totale bedrag geïnd worden. 
  Een verplichte toeristentaks (wordt rechtstreeks doorgestort aan het stadsbestuur) wordt onmiddellijk bij reservatie aangerekend.

  Bij annulatie meer dan 14 kalenderdagen (dus 336 uur) voor het mogelijke check-in uur van het verblijf (15:00), wordt 100% van alle betaalde bedragen gerestitueerd.

  Bij annulatie minder dan 14 kalenderdagen (dus 336 uur) voor het mogelijke check-in uur van het verblijf (15:00) of bij no-show, zal 100% van de totale kost verschuldigd blijven, uitgezonderd de toeristentaks.

  Algemene voorwaarden

  De volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle boekingen die op deze website worden gedaan.

  1. Definities

  • "Homey" is eigendom van Jumaaco BVBA en is gevestigd aan Kasteelstraat 6, 8500 Kortrijk, België. BTWnr: BE 0669.526.464
  • "Boeking" betekent de boeking voor accommodatie, functies en / of enige andere diensten of items die met ons zijn gemaakt.
  • "Contract" betekent de boeking en deze voorwaarden, en alle andere algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de boeking.
  • "Voorwaarden" betekent deze algemene voorwaarden.
  • "Websites" betekent www.homey-kortrijk.be
  • "BTW" betekent BTW of "BTW" in het Nederlands.

  2. Boekingen

  Alle boekingen bij Homey-Kortrijk zijn onderworpen aan deze voorwaarden.

  Op het moment van boeking of bij het inchecken nemen wij uw creditcard- / betaalkaartgegevens op en machtigt u het gebruik van deze kaart voor alle sommen die ons verschuldigd zijn. We hebben ook het recht om een ​​volledige vooruitbetaling of een aanbetaling op het moment van boeking in bepaalde omstandigheden te eisen of als de boeking de levering van bepaalde items of services omvat. Geen boeking wordt als bevestigd beschouwd totdat de details en / of betaling / aanbetaling zoals beschreven in deze paragraaf zijn verstrekt.

  3. Kosten

  De prijzen die worden weergegeven op de websites zijn een gemiddelde per persoon per nacht totdat een tarief is geselecteerd. Elke service of btw wordt alleen inbegrepen als dit is opgegeven. Een minimum verblijfsduur, aanbetaling, annuleringskosten en andere voorwaarden zijn mogelijk van toepassing op bepaalde tarieven, zoals vermeld. Zodra een tarief op de website is geselecteerd, wordt het totaal van uw aangevraagde verblijf weergegeven in het reserveringsoverzicht. Prijzen worden in euro's berekend.

  De weergegeven btw-uitsplitsing is indicatief op basis van het huidige BTW-tarief en de verwachte btw-behandeling van de goederen of diensten. De btw is verschuldigd tegen het geldende tarief op het belastingpunt van de factuur of de boekingsbevestiging en kan veranderen afhankelijk van het werkelijke tarief en de btw-behandeling van de goederen en diensten die op die datum zijn gekocht.

  Prijslijsten voor extra items zijn beschikbaar op aanvraag of in Homey.

  4. Check-in / check-out tijd

  In het belang van de veiligheid en om fraude te voorkomen, kunnen gasten na het boeken hun identiteit bevestigen door hun boekingsreferentie en hun paspoort / identiteitskaart / rijbewijs te vermelden. Als gasten van buiten het Schengengebied reizen, zijn wij ook wettelijk verplicht om van gasten het nummer en de plaats van afgifte van uw paspoort / identiteitskaart en gegevens over hun volgende bestemming op te geven. Deze gegevens worden ten minste 12 maanden bewaard en kunnen openbaar worden gemaakt of ter inzage worden aangeboden door een politieambtenaar of zoals anderszins vereist door de toepasselijke wetgeving in verband met het voorkomen of onderzoeken van een misdrijf. De bovenstaande informatie kan worden gevraagd voor elk lid van uw gezelschap dat ouder is dan 16 jaar en wij behouden ons het recht voor om toegang te weigeren aan personen die de bovenstaande informatie niet kunnen verstrekken.

  Tenzij anders vermeld in de reserveringsbevestiging, kunnen gasten op elk moment inchecken vanaf 15.00 uur. op de geplande dag van aankomst. Alle kamers die zijn beveiligd met een creditcard of betaalkaart of prepaid op het moment van boeking zullen hij houden tot 23:59 uur. op de geplande dag van aankomst, tenzij anderszins rechtstreeks met de B & B is overeengekomen, tenzij de gast het hotel op de hoogte heeft gesteld van een late aankomst.

  Op de dag van vertrek verzoeken wij alle gasten om hun kamers voor 10.30 uur te verlaten (tenzij een later vertrek wordt vermeld als onderdeel van uw boeking). Laat uitchecken na dit tijdstip kan worden aangevraagd onder voorbehoud van beschikbaarheid en kan naar goeddunken van Homey worden berekend tegen een uurtarief.

  5. Betaling

  We accepteren de volgende betaalmethoden:

  - creditcards: Visa, MasterCard, American Express.

  - Bancontact of iDEAL.

  Op het moment van reserveren worden een verplichte toeristenbelasting (direct aan de gemeenteraad betaald) en een verplichte garantiekosten, consumptie-minibar en eventuele extra diensten die tijdens het verblijf door de gast worden besteld, onmiddellijk in rekening gebracht. Deze laatste kosten worden binnen 48 uur na het uitchecken gerestitueerd, onder aftrek van de werkelijke kosten van beschadigde of ontbrekende artikelen, verbruik van de minibar en bestelde services door de gast, in overeenstemming met de prijslijst voor vooraf worden geraadpleegd.

  Tijdens uw verblijf berekent Homey de incidentele kosten die dagelijks in rekening worden gebracht aan uw kamer. Als de kosten van deze bijkomende kosten hoger zijn dan de betaling van de verplichte vergoeding bij het boeken, zal verdere betaling mogelijk onmiddellijk worden aangevraagd, bij gebreke waarvan we het recht behouden om de toegang tot uw kamer te beperken.

  6. Wijzigingen of annulering door Homey

  Heel soms moeten we uw boeking annuleren. In dergelijke omstandigheden ontvangt u een volledige terugbetaling, maar we zijn verder niet aansprakelijk tegenover u als gevolg van een dergelijke annulering. We zullen echter redelijke inspanningen verrichten om te proberen een bevestigde boeking die door ons is geannuleerd opnieuw te plaatsen naar een andere locatie die vergelijkbaar is met Homey.

  7. Schade

  We behouden ons het recht voor en u machtigt ons hierbij om tijdens uw verblijf eventuele schade aan uw kamer of aan Homey in rekening te brengen (met inbegrip van maar niet beperkt tot specialistische schoonmaak) of voor items die ontbreken wanneer u weggaat.

  8. Parkeren

  Homey aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies of schade (behoudens voor zover niet uitgesloten of beperkt door toepasselijke wetgeving) van artikelen in uw auto of in uw auto.

  9. Gastgedrag

  Gasten worden verzocht zich te allen tijde correct te gedragen en te voldoen aan de procedures en / of verzoeken van Homey met betrekking tot het gedrag en respect voor het eigendom van Homey, haar werknemers en gasten en hun gezondheid en veiligheid. Gasten worden verzocht om het comfort en genot van andere gasten niet te verstoren, de goede werking van Homey te belemmeren of aanstoot te geven aan andere gasten of onze medewerkers. In ieder geval vragen wij onze gasten om vanaf 22.00 uur stil te handelen en rustig te spreken (niet redelijk te horen voor andere gasten in hun kamers of voor de buren). We behouden ons het recht voor om accommodatie of diensten te weigeren of om u en uw gezinsleden van Homey te verwijderen als wij, naar onze redelijke mening, van mening zijn dat deze bepaling is overtreden. Waar dit het geval is, is Homey niet verplicht om u terug te betalen voor verloren accommodatie, andere diensten of enig ander verlies of gemaakte onkosten.

  10. Niet roken

  Het is niet toegestaan ​​om in de kamers of openbare ruimtes te roken, behalve op het terras. Er is een aanzienlijke vergoeding voor kamerherstel voor gasten die zich niet houden aan de uitgebreide kosten voor het herstellen van rookvrije kamers.

  11. Huisdieren

  Huisdieren zijn niet toegestaan ​​op Homey.

  12. Overmacht

  Homey aanvaardt geen aansprakelijkheid en zal geen enkele schadevergoeding betalen wanneer de uitvoering van zijn verplichtingen direct of indirect wordt voorkomen of beïnvloed door of als gevolg van overmacht of omstandigheden buiten zijn redelijke controle, waaronder, maar niet beperkt tot, overstroming, aardbeving, extreme ongunstige weersomstandigheden, natuurrampen, andere daden van God, terreurdaden, brand of falen van elektrische stroom, gas, water of andere nutsvoorzieningen, machines van machines, computers, voertuigen of een instorting van bouwconstructies.

  13. Beperking van aansprakelijkheid

  Homey is niet verantwoordelijk voor het verlies of de schade van eigendommen achtergelaten in Homey

  14. Toepasselijk recht en jurisdictie

  Het Contract en alle niet-contractuele verbintenissen die daaruit voortvloeien, worden beheerst door Belgisch recht.

  De Belgische rechtbanken zijn exclusief bevoegd om geschillen in verband met het contract te beslechten, met inbegrip van geschillen met betrekking tot niet-contractuele verbintenissen.

  Elke partij ziet onherroepelijk af van elk bezwaar dat zij nu of later kan indienen bij de Belgische rechtbanken (op grond van het feit dat de Belgische rechtbanken geen gemakkelijk forum of anderszins zijn).

  15. Website-informatie

  Hoewel alle redelijke inspanningen zijn geleverd om de juistheid van de informatie op de Websites te waarborgen, aanvaardt Homey geen verantwoordelijkheid voor fouten of weglatingen en behoudt zich het recht voor om de regelingen op de Websites zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, te annuleren of te wijzigen. Houd er rekening mee dat alle foto's op de Website informatief en niet bindend zijn en kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Wij zullen echter wel of het beste doen om alle informatie op de Website zo actueel mogelijk te houden.

  De inhoud van de Websites is het auteursrecht van Homey en mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd, gepubliceerd, verspreid of gewijzigd voor enig ander doel zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming.

  Handelsmerken die op de websites worden gebruikt, zijn het eigendom van de respectieve eigenaren. Hyperlinks naar websites van derden worden verstrekt voor uw gemak. We kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de inhoud of het gebruik van sites van derden.

  Privacy beleid

  Wij verwerken informatie over u in overeenstemming met de Belgische en EU-wetgeving inzake gegevensprivacy en het hieronder vermelde privacybeleid.

  Door gebruik te maken van de website homey-kortrijk.be (de 'Website'), stemt u in met de verwerking van uw persoonlijke gegevens en garandeert u dat alle door u verstrekte gegevens juist zijn.

  De verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens is Jumaaco BVBA, Kasteelstraat 6, 8500 Kortrijk, België, met ondernemingsnummer BE 0669.526.464.

  Bij het bezoeken van de website kan bepaalde anonieme informatie worden vastgelegd. Dergelijke informatie kan de naam zijn van de internetserviceprovider waar vandaan u toegang hebt tot het internet, de zoekmachine en sleutelwoorden die werden gebruikt om onze website te lokaliseren, de datum en het tijdstip waarop u de website hebt bezocht en de pagina's die u op de website hebt geraadpleegd. Deze informatie is uitsluitend voor interne doeleinden, dat wil zeggen om het gebruik van de Website te meten en te controleren en om de kwaliteit en de inhoud ervan te verbeteren.

  Bovendien is het mogelijk dat u vrijwillig bepaalde persoonlijke gegevens verstrekt, zoals bijvoorbeeld naam, adres, e-mailadres, thuis- en gsm-nummer, tijdens een bezoek aan de website. De persoonlijke gegevens die vrijwillig worden verstrekt, worden verzameld in een database beheerd door Jumaaco BVBA. We kunnen dergelijke informatie verwerken met het doel nuttige diensten, informatie of artikelen te leveren.

  U hebt het recht om uw persoonlijke gegevens te bekijken, eventuele fouten te corrigeren of de details op elk gewenst moment uit de database te verwijderen door uw verzoek te sturen naar hello@homey-kortrijk.be.